Българското държавно ръководство има нужда отинтелигентни и успели хора. Това коментира

...
Българското държавно ръководство има нужда отинтелигентни и успели хора. Това коментира
Коментари Харесай

Радев: Бъдещето на България е в науката и иновациите

Българското държавно управление има потребност отинтелигентни и съумели хора. Това разяснява президентът Румен Радев , който беше домакин на Седмата годишна среща на олимпийските тимове по естествени науки. През тази година отборите ни по естествени науки са спечелили 95 медала и 2 грамоти. Надарените български деца са спечелили златните, сребърни и бронзови оценки от международни надпревари по математика, информатика, физика и астрономия.

Радев уточни, че е в действителност добра традиция олимпийските тимове по естествени науки да регистрират достиженията си пред президента. " За мен е чест и наслада да ви посрещна, да се видя с вас, да ви поздравя. Всяко ваше появяване на арената на естествените науки, всяка ваша победа ни изпълва с горделивост и вяра ", сподели президентът.

Тази година също е извънредно сполучлива, уточни той, като подсети, че са завоювани 95 медала и две грамоти. " Давам си ясна сметка какво ви коства всичко това - ограничения, твърдоглав труд, безрезервност. Но вие към този момент виждате, че това е пътят към триумфа. И с всяка задача, решена от вас, с всяка победа, която извоювате, вие утвърждавате себе си. Но вие налагате и бъдещия модел за развиване на нашето общество. А това ви задължава да бъдете по-мъдри и по-отговорни. Убеден съм, че през днешния ден, тук, измежду вас е новата генерация водачи в науката, нововъведенията, цифровото общество, но за какво не и в бъдещото управление на страната ", обърна се президентът към олимпийците.

Бъдещето на България е в науката и нововъведенията, а българското държавно управление има нужда от интелигентни, образовани, мислещи хора - хора, които са потвърдили себе си, надарени, които знаят по какъв начин да се борят и да дърпат родината напред, безапелационен е президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР